Studiedag Stichting Contextueel Pastoraat in Nederland

Dinsdag 24 oktober 2023 10.00 – 17.00 uur
Bergkerk, Dr. Abr. Kuyperlaan 2, Amersfoort

Thema (werktitel): Dialoog bij Martin Buber en Ivan Boszormenyi-Nagy
Dit jaar is het honderd jaar geleden dat Martin Bubers Ich und Du verscheen. Het ‘nieuwe denken’ over de mens als relationeel wezen heeft een spoor getrokken tot op vandaag. Er is geen hulpverlening en geen pastoraat denkbaar zonder dit ‘dialogische principe’. Goede reden voor de Stichting Contextueel Pastoraat om op haar tweejaarlijkse studiedag stil te staan bij Martin Buber en de dialoog en de doorwerking daarvan in het contextuele gedachtegoed van Ivan Boszormenyi-Nagy. Hoofdsprekers zijn Hanneke Meulink-Korf en Catharine Ducommun-Nagy.

Op deze studiedag wordt ook het nieuwe boek gepresenteerd dat Catharine en Hanneke schreven samen met Greteke de Vries. ‘Revitalizing Relationships. Resources of Contextual Therapy and the Pastoral and Intercultural Process’ verschijnt dit voorjaar in Zuid-Afrika en komt ook beschikbaar in Nederland. Last but not least wordt op de studiedag opnieuw de Aat van Rhijnpenning uitgereikt. Er zijn chassidische vertellingen en er is klezmermuziek en er is vooral ontmoeting! Dus save the date: 24 oktober 2023, Bergkerk, Amersfoort.

De werkgroep die de studiedag voorbereidt bestaat uit Greteke de Vries, Yvonne Littel-Dijk, Christine van Dijk, Jan van Baardwijk en Kees Bregman.

Aanmelden studiedag 2023

Aanmelding kan via: info@contextueelpastoraat.nl. 
Nadere informatie over de kosten volgt.